Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Nis 14, 2020 - Nis 28, 2020

Endüstri Mühendisliği Takımımız INFORMS Operations Research & Analytics Student Team Competition 2020’de Finale Kaldı

Yöneylem araştırması ve analiz alanındaki çalışmalarıyla tanınan ve dünyanın dört bir yanından 12 binden fazla üyeye sahip uluslararası INFORMS derneği, dördüncü kez düzenlediği INFORMS O.R. & Analytics Student Team Competition’da finale kalan 6 üniversiteyi açıkladı. 26 ülkeden 274 takımın katıldığı yarışmada Özyeğin Üniversitesi ekibi finale kalma başarısı elde etti.

Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyelerimiz Dr. İhsan Yanıkoğlu ve Dr. Dilek Günneç’in danışmanlığında çalışmalarını yürüten öğrenci ekibimizde; Ahmet Erarslan (Endüstri Mühendisliği 4. Sınıf), Ali Kaan Kurbanzade(Endüstri Mühendisliği 4. Sınıf, Uluslararası Finans Yandal), Berk Eğen(Endüstri Mühendisliği 4. Sınıf, Bilgisayar Mühendisliği Yandal), Çağrı Özmemiş(Endüstri Mühendisliği 4. Sınıf), Merve Sucuoğlu(Endüstri Mühendisliği 4. Sınıf) ve Rüzgar Coşkun(Endüstri Mühendisliği 4. Sınıf, Uluslararası Finans Çift Anadal) yer alıyor. Yarışma tüm dünyada hem lisans hem de yüksek lisans öğrencilerine açık olmasına rağmen, Özyeğin Üniversitesi takımı yalnızca lisans öğrencilerinden oluşuyor.

2020 yılı sponsorluğunu Bayer Crop Science’ın üstlendiği yarışma, gerçek veriler aracılığıyla öğrencilerin iş dünyasına dair bir problemi çözme yeteneklerini ölçüyor. Ekiplere bu yıl, kurgusal bir üretim firmasının kısıtlı kapasite koşulları altında ürün akışlarını ve dağıtım ağlarını tasarlama görevi verildi. Yarışmada öğrenciler tesis sayısı, lokasyon, üretim süreçleri ve ekipmanlara ait gerçekçi veriler ışığında planlama yaparak, üretim kapasitelerini belirleme ve üretim yerlerinin her birinde iş yükünü dengeleme stratejileri geliştirdi.

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği takımı, Bayer Crop Science şirketine yaptıkları “Hybrid Approach to a Multi-Level Supply Chain Problem Using Parameter Tuning Machine Learning Algorithm” isimli üretim planlama çalışması ile finale kalma başarısı elde etti.

Endüstri Mühendisliği ve İşletme Yönetiminin uluslararası arenada en önemli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen olan INFORMS’un öğrenciler için yaptığı bu en büyük yarışmada finale kalan üniversiteler ise şu şekilde:

  • Özyeğin Üniversitesi, Türkiye
  • Hebrew University of Jerusalem, İsrail
  • Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye
  • Tilburg University, Hollanda
  • Bilkent Üniversitesi, Türkiye
  • Pontificia Universidad Católica de Chile, Şili

Finale kalan takımlar çözüm önerilerini 27 ve 28 Nisan'da video konferans aracılığıyla değerlendirmeye sunacak. Kazanan takımlar ise 29 Nisan'da sanal ortamda düzenlenecek ödül töreninde ilan edilecek.

INFORMS Operations Research & Analytics Student Team Competition Hakkında

Öğrenci ekiplerinin tamamına aynı problem, aynı veri setleri ve aynı yazılımlara erişim verilerek, ellerindeki zorlu problemi, yöneylem araştırmaları ve analitik yaklaşım kullanarak çözmeleri istendi.  Sektörel ve akademik uzmanlardan oluşan değerlendirme jürisi, finalistleri belirlemek için öğrencilerin yazılı sunumlarını değerlendirdi. Değerlendirmede, öğrencilerin, problemi tanımlamaktan, metodoloji seçimi, veri kullanımı, model geliştirme ve kantitatif analize kadar uzanan analitik süreci tam olarak kullanıp kullanmadıklarına bakıldı.

INFORMS Hakkında

Dünya çapında 12000’i aşkın üyesi olan INFORMS, yöneylem araştırmaları ve analitik alanındaki çalışanlar için dünyanın önde gelen uluslararası derneklerinden biridir. INFORMS, operasyonel süreçleri, karar almayı ve çıktıları iyileştirmek için, yüksek atıf alan yayınlar, konferanslar, yarışmalar, ağ toplulukları ve mesleki gelişim hizmetleri ile yöneylem araştırmaları, yönetim bilimleri ve analitik alanlarındaki en iyi uygulamaları ve gelişmeleri destekler.

Daha fazla bilgi için:

https://www.informs.org/About-INFORMS/News-Room/Press-Releases/Students-Tackle-Complex-Real-World-Business-Challenges-in-2020-INFORMS-Student-Team-Competition