Kas 13, 2019 - Kas 20, 2019

Prof. Dr. Esra Gençtürk, Başkentte Düzenlenen “Geleceğin Meslekleri, Mesleklerin Geleceği” Başlıklı Kongreye Katıldı

Yükseköğretimde gelecekte öne çıkacak yetkinlikler ve mesleki eğilimlere dair kavramları ve tartışmaları gözden geçirmek ve ihtiyaç duyulan bilgi ve yetkinlikleri edindirebilmek adına etkin modelleri ortaya koymak amacıyla Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından “Geleceğin Meslekleri, Mesleklerin Geleceği” başlıklı bir kongre gerçekleştirildi. 5 Kasım 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’ın katılımıyla Ankara’da gerçekleştirilen kongrede akademi ve iş dünyasının temsilcileri bir araya geldi. Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün de katılım gösterdiği kongrede YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın yanı sıra TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Prof. Dr. Acar Baltaş ile YÖK Üyeleri, tüm üniversite rektörleri, akademisyenler, iş dünyasından temsilciler ve meslek profesyonelleri yer aldı.