3 Lisans Mezunu

Bilgisayar Mühendisliği

Lisans eğitimini Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamlayan mezunlarımızın güncel başarı hikayelerini bu sayfadan sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Sami Menteş

Sami Menteş (CS), ilk sene sonu stajını Microsoft’ta yaptı. İkinci stajını ise FLIR Surveillance Inc Türkiye temsilcisi olan Periter Araştırma ve Teknoloji A.Ş. de gerçekleştirirken kameralar üzerinde çalışan yazılımlar ile tanışma fırsatı yakaladı. Lisans yıllarında yurt arkadaşları ile birlikte TUBİTAK’tan sağladıkları fon ile haritalayıcı otonom robot geliştirdi.

Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Computer Vision üzerine yoğunlaştığı yüksek lisans eğitimine başladı. İlk senesinin sonunda gerçekleştirdiği çalışması ML Reproducibility Challenge 2020’de seçilerek ReScience-C Journal’da yayınlandı. Devamında, danışmanı Dr. Furkan Kıraç önderliğindeki OzU Vision Lab ekibi ile Computer Vision alanındaki en prestijli konferanslar olan CVPR ve ECCV’de Workshop yayınları yaptı ve yüksek onur ile mezun oldu.

Günümüzde Hollanda’da, lojistik robotik sektörünün öncü Computer Vision şirketlerinden olan Fizyr’de Computer Vision Engineer olarak çalışmaktadır.

Alara Baransel

Alara Baransel (CS), 2020 yılında Özyeğin Üniversitesi'nden Bilgisayar Bilimi lisans derecesini almaya hak kazandı. Alara, lisans öğrenimi sırasında Oracle Türkiye'de staj yaptı. Stajı sırasında bulut teknolojileri, konteynerizasyon ve sanallaştırma konularında kendini geliştirdi. Lisans derecesinin son yıllarında Yrd. Doç. Dr. İsmail Arı ile akıllı yük testi yöntemleri üzerine akademik araştırmalara katıldı. Katıldığı araştırmalar sonucunda ilk uluslararası konferans makalesini 2021 yılında yayınladı.

Lisans derecesini tamamladıktan sonra Alara, profesyonel kariyerine IBM Türkiye'de Application Developer olarak başladı. IBM Türkiye'de geçirdiği 2.5 yıl boyunca çeşitli görevlerde çalıştı. Alara şu anda , AWS (Amazon Web Services) Londra'da Solutions Architect olarak görev yapmaktadır.

Taha Doğan Güneş

Taha Doğan Güneş (CS), Özyeğin Üniversitesi’ndeki öğrenciliği boyunca birçok akademik projede yer aldı. Bu projelerle güven algoritmaları ve otomatikleştirilmiş pazarlık gibi konular üzerine akademik yarışmalardan ödül aldım ve bazı akademik yayınlara yardımcı oldu. Lisans sonrası İngiltere’de Southampton Üniversitesi’nde yapay zeka alanında çoklu etmen sistemlerindeki güven üzerine tam burslu olarak doktoraya başladı. Doktora süresince NCSC, DAIS-ITA, DASA ve DSTL gibi bazı İngiltere devlet kurumlarının desteği ve sektörlerdeki firmalar ile siber güvenlik, kaynakların akıllıca kullanılması ve otomatikleştirilmiş muhakeme hakkındaki projelerde çalıştı. 2021 senesinde doktorasını tamamladıktan sonra bu projelerde araştırmacı olarak çalışmaya devam etti. Çalışmalarının büyük bir kısmı uluslararası konferanslarda sunuldu.

2022 itibariyle, uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs bünyesinde veri mühendisi olarak çalışmaya başladı. 2022 sonundaysa, ortağı olduğu İngiltere merkezli bir girişim ile yapay zeka tekniklerini imalat ve sanayide kullanarak müşterilerinin verimliliğini arttırmayı hedefliyor.