3 Lisans Mezunu

Taha Doğan Güneş

Taha Doğan Güneş (CS), Özyeğin Üniversitesi’ndeki öğrenciliği boyunca birçok akademik projede yer aldı. Bu projelerle güven algoritmaları ve otomatikleştirilmiş pazarlık gibi konular üzerine akademik yarışmalardan ödül aldım ve bazı akademik yayınlara yardımcı oldu. Lisans sonrası İngiltere’de Southampton Üniversitesi’nde yapay zeka alanında çoklu etmen sistemlerindeki güven üzerine tam burslu olarak doktoraya başladı. Doktora süresince NCSC, DAIS-ITA, DASA ve DSTL gibi bazı İngiltere devlet kurumlarının desteği ve sektörlerdeki firmalar ile siber güvenlik, kaynakların akıllıca kullanılması ve otomatikleştirilmiş muhakeme hakkındaki projelerde çalıştı. 2021 senesinde doktorasını tamamladıktan sonra bu projelerde araştırmacı olarak çalışmaya devam etti. Çalışmalarının büyük bir kısmı uluslararası konferanslarda sunuldu.

2022 itibariyle, uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs bünyesinde veri mühendisi olarak çalışmaya başladı. 2022 sonundaysa, ortağı olduğu İngiltere merkezli bir girişim ile yapay zeka tekniklerini imalat ve sanayide kullanarak müşterilerinin verimliliğini arttırmayı hedefliyor.

Mert Dedeköy

Mert (EE), Eatron Technologies şirketinde yazılım mühendisi olarak çalışıyor. Elektrik-Elektronik Mühendisliği programından 2020 yılında bölüm birincisi olarak mezun oldu. Kodlama derslerine merakı nedeniyle Bilgisayar Mühendisliği programı yan dalını da tamamladı. İngiltere’deki University of East Anglia’da yaz okulundan uluslararası işletme dersi aldı. Bir dönem, Amerika’daki Oregon State University’de değişim programı öğrencisi olarak bulundu. Mezun olmadan bir akademik makalede yer alıp konferansta sunum yapma tecrübesi edindi.

Mezun olduktan sonra ise Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans programında derin öğrenme üzerine devam eden Mert, bir yandan da tam zamanlı olarak yazılım mühendisi olarak çalıştı. Web uygulaması geliştirmenin arka-yüz, ön-yüz, bulut sistemleri gibi birçok alanında tecrübe sahibi olan Mert, gelecekte uluslararası boyutta çalışabilecek bir yazılım şirketinin kurucu ortağı olmayı hedefliyor.

Asya Atik

Asya Atik (IE), Özyeğin Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği ve Uluslararası İşletme ve Ticaret alanlarında çift anadal yaparak lisans eğitimini tamamladı. Özyeğin'deki süresinde akademik başarılarıyla öne çıkarken çeşitli etkinliklere de aktif olarak katıldı. Birçok derste öğretim asistanı olarak görev aldı ve TÜSİAD Sürdürülebilir Kalkınma Forumu'nda aktif rol oynadı. Araştırma projelerine ve yayınlara dahil oldu. Ayrıca, Doğa Sporları Kulübü'nde yönetim kurulu üyesi ve başkan olarak liderlik rolleri üstlendi. Aynı zamanda Asya, Türkiye Girişimcilik Vakfı'nın bir mezunu olarak da yer alıyor.

Asya, eğitimine North Carolina State Üniversitesi'nde Yöneylem Araştırmaları alanında yüksek lisans yaparak devam etti. NC State'deki süresince, Türk Öğrenciler Derneği içinde liderlik pozisyonlarına yükseldi, başkan yardımcısı ve başkan olarak hizmet verdi. Akademik katkıları ve özverisi çeşitli ödüllerle takdir edildi, bunlar arasında 2019 Mühendislik Fakültesi Lisansüstü Başarı Ödülü, 2019 Üniversite Lisansüstü Bursu ve 2023 ISE Olağanüstü Öğretim Asistanı Ödülü yer alıyor.

Şu anda Asya, North Carolina State Üniversitesi'nde Ulaşım Sistemleri Optimizasyonu, İnşaat Mühendisliği alanında 2023 Ağustos'unda mezun olmak üzere doktora çalışmalarını sürdürüyor. Araştırma alanları arasında Sürdürülebilir Ulaşım Sistemleri, İnsani Yardım Lojistiği, Ağ Optimizasyonu ve Veri Analitiği bulunuyor. Doktora tezi, trafik kazalarına müdahale ağ tasarımı, rota optimizasyonu ve kaza lokasyonu tahminine odaklanıyor. 2023 sonbaharından itibaren Asya'ya Syracuse, New York'taki Le Moyne College'da İş Analitiği alanında öğretim üyesi pozisyonu teklif edildi.