Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul
Telefon : +90 (216) 564 90 00
Fax : +90 (216) 564 99 99
info@ozyegin.edu.tr

3 Lisans Mezunu
3 Lisans Mezunu
3 Lisans Mezunu

Gözde Avşer
Gözde Avşer (IE), Hollanda'nın en büyük bankalarından Rabobank'ta veri bilimci olarak çalışıyor. Makine öğrenmesi algoritmaları kullanarak, bankanın hem bireysel hem de kurumsal müşterilerine daha iyi hizmet vermesini sağlarken, kârlılığını da arttıracak analitik çözümler üretiyor.
Özyeğin Üniversitesi'nde 3. sınıf öğrencisiyken San Diego, California'da banka şubelerinde iş gücü optimizasyonu üzerine yaptığı staj ile akademik bilgilerini gerçek bir sorun üzerinde uygulama fırsatı buldu. Son senesinde veri analitiğine yönelik seçmeli dersler almaya devam etti ve 2015 yılında Endüstri mühendisliği bölümünden birinci olarak mezun oldu. Finans sektöründe veri analisti olarak 2 sene çalıştıktan sonra, Tilburg Üniversitesi'nde İş Analitiği ve Yön Eylem araştırmaları yüksek lisansını tamamladı. Nielsen firmasında pazarlama bütçesi optimizasyonu sağlayan yazılımı geliştirerek Brezilya, Japonya, Kanada gibi pek çok ülkedeki firmalara uyarladı. 2020 yılından beri Rabobank'ta finans sektöründe veri bilimi üzerine projelerini sürdürüyor. Çeşitli makine öğrenmesi algoritmalarıyla müşteri kaybı tahminlemesi, kurumsal bankacılık müşterilerine en uygun çapraz satış ürününün belirlenmesi gibi projelerde çalışıyor.
Modellerin geliştirilmesine ek olarak, ölçeklenebilir şekilde hayata geçirilmesi için gerekli operasyonlarda da görev alıyor. Projelerin yanısıra, banka içerisinde kodlama yeteneklerini geliştirmek isteyen veri bilimciler için içerikler ve çalışmalar hazırlıyor.

Ece Nur Balık
Ece Nur Balık (IE), Koç Topluluğu Şirketlerinden biri olan KoçZer’de İş ve Veri Analisti olarak çalışmaktadır. Lisans ve Yüksek Lisans eğitimlerini Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde yüksek onur derecesi ile tamamlayan Ece Nur, lisans eğitimi sırasında okulumuzun sunduğu kredisiz yaz stajı programlarıyla Kahve Dünyası ve Fiba Commercial Properties şirketlerinde gönüllü stajlar yaptı. Okulumuzun başarılı öğrenciler için düzenlediği yurt dışı staj programına seçilerek, Romanya’da bulunan Anchor Group’da farklı bir kültürde iş hayatını görme fırsatı yakaladı. Ece Nur, kendisine mesleki açıdan çeşitli bakış açıları kazandıran stajlarını Adel Kalemcilik ve DHL Supply Chain şirketlerinde tedarik zincirinde değer yaratma ve iş süreçlerinde verimlilik sağlama üzerine gerçekleştirdi.
Erasmus öğrenci değişim programı ile Finlandiya’da 4 ay eğitim gören Ece Nur, sonraki sene de Hollanda’da gerçekleşen Joost Peters Student Business Challenge vaka analizi çalışmasında okulumuzu temsil eden öğrencilerden biri olarak lisans döneminde farklı kültürlerden öğrencilerle birlikte projeler geliştirdi.
Lisans eğitiminin devamında başladığı yüksek lisans programında tezi için danışmanı Prof. Dr. Ali Ekici liderliğinde kombinatoryal optimizasyon literatüründe yeni bir konu olan “Çatışmalarla Açık Uçlu Kutulama Problemi” üzerine çalışarak çeşitli algoritmaları bu probleme adapte etti, bu algoritmalardan daha iyi performans gösterecek bir metasezgisel algoritma geliştirdi ve çalışmalarını ISCO2022 (International Symposium on Combinatorial Optimization) konferansında sundu.

Doğa Yılmaz
Doğa Yılmaz (CS), 2020 yılında Bilgisayar Bilimleri alanında lisans derecesini aldı ve ardından Özyeğin Üniversitesi'nde prestijli bir bursla birlikte Yapay Zeka yüksek lisans programına kabul edildi. Doğa, yüksek lisansı sırasında ÖzÜ Görü ve Grafik Laboratuvarı'nda "Inverse Rendering" konusunda uzmanlaşmış bir araştırma görevlisi olarak çalıştı. Akademik başarıları arasında uluslararası dergilerde ve konferanslarda kayda değer yayınları bulunmaktadır. Ayrıca Doğa, çeşitli akademik dergi ve konferanslarda hakemlik yaparak akademik topluluğa aktif bir şekilde katkı sağlamaktadır.
Doğa, mezuniyetinin ardından Fishency Innovation Norveç'te Ar-Ge Yazılım Mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir. Burada, açık deniz somon yetiştiriciliğinin verimliliğini artırma nihai hedefi ile Atlantik somonunun su altı 3D rekonstrüksiyonuna odaklanan yenilikçi projelere katkıda bulunmaktadır. Doğa, gıda üretimi için daha sürdürülebilir ve çevre dostu bir gelecek vaat eden teknolojilerin geliştirilmesinde ön saflarda yer almaktadır.